Mexico Don Alebrije
250gr
Nume: | Mexic Don Alebrije Water Decaf | Regiune: | Chiapas |
Procesator: | Mai multi | Altitudine | 600-1,500 metri |
Scor: | 82,75 | Profil | Spicy |
Metoda procesare: | Decofeinizata prin metoda Swiss Water | Note predominante: | Migdale si ciocolata |
Metoda culegere | Manuala | Specie | 100% Arabica |
Varietate | Bourbon | Screen (dimensiune bob) | 15-18 |
Caracter | Corpolenta medie si aciditate ridicata | Profil prajire | ![]() |
35 lei
Descriere
Mexicul este o zona de cultivare a cafelei specializata pe recolte destinate decofeinizarii. Decofeinizarea cafelei se poate face prin 3 metode: solventi chimici, CO2 si Swiss Water.
Mexic Don Alebrije este decofeinizata prin intermediul metodei Swiss Water. Aceasta metoda foloseste extracte de cafea verde care nu au cofeina pentru a atrage cofeina din boabele de cafea verde folosind presiunea creata intr-un percolator, repetand procesul pe parcursul a 10 ore pana cand se atinge rezultatul dorit de maxim 1% cofeina ramasa in bobul de cafea. La fiecare runda de extractie a cofeinei, aceasta migreaza catre extractul de cafea verde fara cofeina deoarece aceasta are o densitate mai scazuta. Aceasta metoda este mult mai curata si naturala fata de decofeinizarea prin solventi chimici dar nu este foarte raspandita din cauza costurilor ridicate si a timpilor lungi de extractie a cofeinei.
Mexic Don Alebrije are note predominante de migdale si ciocolata , avand o corpolenta medie si o aciditate ridicata.
Soiul cafelei este 100% Arabica, varietatea Bourbon, crescuta la o altitudine cuprinsa intre 600 si 1,500 metri.
Am prajit-o special pentru dumneavoastra cu un profil de prajire light spre mediu, pentru a ii evidentia caracterul deosebit, indiferent de metoda de preparare, fie ea espresso, filtru sau mokka pot. ”
Nu exista momentan review-uri.
Adauga un review