Kenya Matunda
250gr

 

Nume: Kenya Matunda Regiune: Nyeri
Procesator: Mai multi Altitudine 1500-1700 metri
Scor: 86 Profil Fructat
Metoda procesare: Spălare Note predominante: Portocale, piersici și migdale
Metoda culegere Manuală Specie 100% Arabica
Varietate Batian-Ruiru Screen (dimensiune bob) 13-15
Caracter Fructata, aciditate medie, corp echilibrat Profil prajire

 

35 lei

Golește

Descriere

Kenya Matunda este o cafea crescută în regiunea Nyeri, o regiune înaltă din Kenya recunoscută pentru solul vulcanic și pentru faptul că în această regiune există un număr mare de cultivatori de cafea care au suprafețe mici în exploatare. Cafeaua din Kenya este unică prin prisma aromelor puternice fructate, a cafelelor sălbatice și exotice și a grijei pentru calitate.

Denumirea cafelei provine de la legenda Matundei, o vază formată din lavă vulcanică , ascunsă în adâncurile vulcanilor subterani din regiunea Nyeri, care conține cele mai bune fructe din lume, Legenda spune că dacă cineva ia un fruct din vază și pune sâmburele înapoi, fructul va reapărea în vază, dar dacă vaza e furată din locașul ei toate fructele din ea se vor strica instant. Matunda ne predă o lecție despre importanța conservării resurselor și a îngrijirii pământului care ne dă viață fără a ne lăcomi și fără a face rău în jurul nostru.

Kenya Matunda este 100% Arabica, de soi Batian-Ruiri și are un scor de 86/100 pe scara SCAE și are note deosebite de portocale, piersici și migdale. Matunda este procesată prin spălare și a fost crescută la altitudini cuprinse între 1,500-1,700 metri. și are aciditate medie și corp echilibrat.

Am prajit-o special pentru dumneavoastra cu un profil de prajire light spre mediu, pentru a ii evidentia caracterul deosebit, indiferent de metoda de preparare, fie ea espresso, filtru sau mokka pot

Review-uri

Nu exista momentan review-uri.

Adauga un review

Rating-ul tau
Call Now Button