Brazilia San Rafael
250gr
Nume: | Brazilia San Rafael | Regiune: | Mineiro |
Procesator: | Mai multi | Altitudine | 900-1,300 Metri |
Scor: | 80,75 | Profil | Ciocolatie |
Metoda procesare: | Naturala prin uscare pe paturi de panza | Note predominante: | Ciocolata neagra si cacao |
Metoda culegere | Manuala | Specie | 100% Arabica |
Varietate | Catuai | Screen (dimensiune bob) | 17-18 |
Caracter | Cremoasa, aciditate scazuta | Profil prajire | ![]() |
30 lei
Descriere
Denumirea “San Rafael” provine de la legendara pasare San Rafael care circula prin zona Mineiro din Brazilia, habitatul ei natural fiind in preajma culturilor de cafea.
Brazilia San Rafael este o cafea procesata natural, prin uscare la soare cu fructul pomului de cafea atasat de bob, care duce la scurgerea zaharurilor din fruct direct in bob, ducand la o dulceata naturala si cremozitate ridicata. Acest mod de procesare e cel mai costisitor din cauza timpului necesar uscarii.
Brazilia San Rafael are note predominante de ciocolata si cacao, o corpolenta cremoasa si o intensitate si o aciditate citrica redusa.
Soiul cafelei este 100% Arabica, varietatea Catuai, crescuta la o altitudine cuprinsa intre 900 si 1,300 de metri, la ferma San Rafael, fiind recoltata in anul agricol 2019-2020.
Am prajit-o special pentru dumneavoastra cu un profil de prajire light spre mediu, pentru a ii evidentia caracterul deosebit, indiferent de metoda de preparare, fie ea espresso, filtru sau mokka pot. ”
Nu exista momentan review-uri.
Adauga un review