Skip to main content
rotatenarativ

Povestea Narativ

coffee flower

Povestea Narativ Specialty Coffee

Narativ Specialty Coffee a luat naștere în 2019. Am avut alături de noi de la bun început pasiune pentru cafeaua de specialitate și dorința de a aduce cafeaua proaspăt prăjită mai aproape de iubitorii de cafea din regiunea de Vest a României.

În prăjitoria Narativ intră doar acele boabe de cafea verde care trec de analiza noastră exigentă. Principiile de bază care ne ghidează în alegerea cafelelor pe care le aducem în prăjitorie sunt: trasabilitate până la ferma producătoare; un lanț de distribuție scurt, respectiv cafeaua ajunge de la ferma producătoare la un singur distribuitor în Europa, ca mai apoi să ajungă direct noi; echitate și plata unui preț cinstit pentru toți cei ce sunt implicați în producerea acestor cafele deosebite astfel încât dezvoltarea fermelor și procesatorilor să fie posibilă într-un mod sustenabil.

După acest proces exigent de selecție, trecem la crearea profilelor de prăjire personalizate pe fiecare lot în parte.
Experiența ne-a învățat că fiecare lot de cafea necesită propriul profil de prăjire, personalizat astfel încât toate caracteristicile cafelelor să fie scoase în evidență. Acest lucru se realizează la noi prin integrarea experienței personale și a cunoștințelor acumulate cu programe care monitorizează cu acuratețe ridicată fiecare parametru în prăjire.

Astâzi ne bucurăm să avem în jurul nostru o comunitate de iubitori de cafea de specialitate (care deja a depășit granițele zonei de Vest a țării) pentru care alegem și prăjim cu atâta pasiune aceste cafele și care ne motivează să ne continuăm misiunea și drumul pe care am pornit in 2019.

Dacă tu, cel ce citești acest text, nu ai făcut încă cunoștință cu cafeaua noastră, te invităm cu drag să pășești în comunitatea noastră.